De voordelen van werken als doktersassistent bij Arts en Zorg

Als doktersassistent weet je precies wat de patiënt van jou verwacht. Maar wat kun je zelf verwachten als je als doktersassistent bij Arts en Zorg werkt? Een van de belangrijkste dingen: doktersassistenten werken bij ons altijd in loondienst. En niet als zzp’er. Prettig voor jezelf, het hele team én onze patiënten. Ontdek waarom.
Doktersassistent geeft formulier aan patiënt

Waarom we werken in loondienst belangrijk vinden

Bij Arts en Zorg vinden we werken met doktersassistenten in loondienst belangrijk. Want dan zit je altijd in een vast team. Een hecht team. Waarin ruimte is om jezelf te zijn. En waar je niet de hele tijd bepaalde taken oppakt omdat je, naast invalkrachten, de enige vaste medewerker bent op die dag. Vast herkenbaar. Vier redenen waarom we hiervoor kiezen.

  1. Betere zorg
    In een vast team werk je met collega’s die alle patiënten en hun zorgdossier kennen. Dat zorgt voor strakke overdrachten en dezelfde benadering van zorg. Of het nu gaat om afspraken plannen, moeilijke zorgvragen beantwoorden of (huis)artsen ondersteunen. 
     
  2. Ontwikkelmogelijkheden
    Je profiteert van kennis en ervaring van collega’s en werkt samen aan je eigen ontwikkeling. Bijvoorbeeld door trainingen te volgen. En intervisies te doen. Je leest het vaak terug in vacatureteksten, maar in een vast team kom je daar écht aan toe. 
     
  3. Veilige omgeving
    Als onderdeel van een vast team kun je altijd op iemand terugvallen. Of het nu gaat om uitdagende situaties, hoe om te gaan met een drukke werkdag of lastige telefoongesprekken. Het team biedt een veilige omgeving. 
     
  4. Verbondenheid
    Binnen een vast team is het leuker om successen te delen. En mijlpalen te vieren. Omdat je vaak allemaal evenveel bijdroeg. Dit zorg voor verbondenheid. En een positieve werkomgeving waarin iedereen zich gewaardeerd voelt. 

De zekerheden voor jou van werken in loondienst

Naast een goed teamgevoel geeft werken in loondienst als doktersassistent een aantal praktische zekerheden. Zo heb je recht op betaalde vakantiedagen, een pensioen en arbeidsongeschiktheidsverzekering. Een zzp’er is zelf verantwoordelijk voor al deze taken. 

Wat je verdient als doktersassistent in loondienst

We vallen onder de cao Huisartsenzorg. Het salaris van een doktersassistent hangt af van je werkervaring. Je verdient tussen de €2.449,- en €3.641,- bruto per maand op basis van 38 uur per week (minimum schaal 4 tot maximaal schaal 5).

Iets voor jou?

Heb je vragen over werken als doktersassistent in loondienst? Of wil je graag meer weten over werken bij een van de huisartsenpraktijken van Arts en Zorg? Neem contact op met Eefje Suithoff via 06 27 37 15 62 of mail naar recruitment@artsenzorg.nl. Dan ontdekken we samen de mogelijkheden. Toe aan een nieuwe uitdaging binnen de gezondheidszorg? Bekijk dan onze vacatures.